Waldemarsudde - ny brygga

Ledningen på konstmuseet Prins Eugens Waldemarsudde har länge önskat en båthållplats på besökarna enkelt kan komma sjövägen från Stockholms innerstad.

Prins Eugens Waldemarsudde på södra Djurgården i Stockholm är idag ett av Sveriges mest välbesökta konstmuseer med en omfattade utställnings- och programverksamhet. 2017 tilldelades Prins Eugens Waldemarsudde utmärkelsen ”årets museum 2017”

Peab Marin fick uppdraget att iordningställa en båthållplats och brygganläggning – hållplatsen blir ett lyft för besökare som kommer sjövägen, arbetet omfattade:

  • Rivning
  • Formsättning och gjutning av nytt landfäste
  • Utläggning av en ny ponton avsedd för passagerartrafik med ”stötdämparprototyp” monterad i änden. Avsikten med dämparen är att den ska ta upp kraften från en passagerarfärja vid hård angöring.
  • Finsnickeri som landgång, staket och räcken.
  • Markplanering
  • Naturanpassad trappa
  • El till belysning.
Omfattning
Nybyggnation av brygga
Utförandetid
2017
Kontraktssumma
533 000 kr
Kund
Stiftelsen prins Eugens Waldemarsudde
Entreprenadform
Utförandeentreprenad

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.